-
Menu
- FORSIDE
- SAMMENSLUTNINGEN Expand
-
UDSTILLINGER
Expand
- Grænselandsudstillingen 2024 Expand
- Grænselandsudstillingen 2023 Expand
- Grænselandsudstillingen 2022 Expand
- Grænselandsudstillingen (20)21
- Grænselandsudstillingen 2021 Expand
- Grenze, Grænse, граница. 2020
- Grenze, Grænse, граница. 2019 Expand
- Grænselandsudstillingen 2018 Expand
- Grænselandsudstillingen 2017 Expand
- Grænselandsudstillingen 2016 Expand
- KVADRAT, KUGLE OG KUBE Expand
- Grænselandsudstillingen 2015 Expand
- Udstilling hos SdK 2014
- Grænselandsudstillingen 2014 Expand
- Det Gamle Havnekontor 2014 Expand
-
MEDLEMMER
Expand
- Eva Ammermann
- Rasmus Bjørn
- Menno Fahl
- Iris Fridriksdottir
- Ole Prip Hansen
- Hanne Ida Helstrup
- Markus J. Herschbach
- Elmar Jacob
- Cora Korte
- Jesper Kristiansen
- Morten Krogsgård
- Thomas Lunau
- Tine Bay Lührssen
- Hans Lembrecht Madsen
- Jes Mogensen
- Søren Møller
- Anke Müffelmann
- Monika H. Poulsen
- Inka Sigel
- Bente Sonne
- Kristian V. Svensson
- Dan Thuesen
- Jacob Tækker
- Nils Vollertsen
-
GÆSTEUDSTILLERE
Expand
- KONTAKT
Velkommen til Grænselandsudstillingen 2016
Grænselandsudstillingen har igen i 2016 inviteret en række spændende gæster.
I år er det f.eks. Iris Fridriksdottir, en islandsk kunstner, der arbejder og eksperimenterer med mange forskellige udtryk, herunder nogle stærke og store blyantstegninger. Iris bor og arbejder i Sønderborg og er gæst for anden gang. Henning Schultz udfordrer de geometriske grundformer på en ny måde og på nye materialer, og Jacob Morell er et helt ungt, eksperimenterende talent - en prisbelønnet afgangselev fra 2015, der finder kuriositeter og sammensætter dem på en ny måde eller i en anden kontekst.
De tyske kunstnere Anke Müffelmann og Birgit Bornemann arbejder begge med installationskunst, der har en overraskende pointe, sidstnævnte ofte med fotografiske elementer. Foruden de danske og tyske gæster præsenterer Grænselandsudstillingen i år to interessante kunstnere med dansktysk identitet. Tina Bay Lührssen, der er opvokset I Flensborg med en dansk mor og tysk far, er uddannet på Hochschule für Bildende Künste, Hamburg. Hun bor og arbejder i Düsseldorf. Hartmut Stockter er født I Wilhelmhaven, uddannet i Braunschweig og i København, hvor han har sit udgangspunkt. Endelig er vi meget glade, fordi vi igen kan præsentere den originale berlinermaler, Elmar Jacob. Han har gået på det schlesvig-holstenske kunstakademi, Muthesius Hochschule für Künste i Kiel, hvor han er vokset op. Vi glæder os til at genopleve hans vildtvoksende, helt særlige univers, med mennesker i finurlige, humoristiske, groteske og apokalyptiske scenarier.
Grænselandsudstillingens kunstnere må desværre igen tage afsked med et respekteret og afholdt medlem, Alfred Friis, der døde ved årsskiftet. Aage Schmidt, der har fulgt Alfred helt fra den tid, hvor han blev medlem af sammenslutningen, har skrevet et mindeord i kataloget i samarbejde med mig, og i udstillingen viser vi et fint udvalg af Alfreds kunst. Værker af Alfred Friis kan desuden ses på Møstings Hus i København. Fra 4. juni til 11. september vises “Room full of Mirrors”, der er kurateret af Alfreds nevø, den sønderjyske kunstner, Claus Carstensen. Udstillingen har været planlagt langt før Alfreds død i januar.
Grænselandsudstillingen 2016 byder igen i år på en fin cocktail af nye kunstnernavne kombineret med de faste medlemmers velkendte eller overraskende værker. Værker af kunstnere, der er faste medlemmer, kan ses i et større perspektiv, fordi man kan sammenligne kunstneren år efter år. Det mener vi kan give publikum en helt særlig indsigt i de enkelte kunstneres arbejdsprocesser. Grænselandsudstillingen i Sønderjyllandshallen er den store, brede udstilling af værker, hvor hver kunstner har et pænt stort udvalg af sin nyeste kunst med fra atelieret, og den præsenteres i frodigt samspil med de mange andre kunstnere, medlemmer som gæster. Vi hæger om denne unikke danske udstillingsform.
Men i Grænselandsudstillingen arbejder vi hele tiden med udvikling af vores udstillinger. I år rykker Grænselandsudstillingen f.eks. sydpå i september og udstiller i Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig, det danske mindretals kulturhus i Flensborg. Men det sker ud fra en helt anden kuratorisk idé end i hallen. Titlen på udstillingen i Flensborg er: “En kunstner et værk”/ “Ein Künstler ein Werk”. Hver kunstner udvælger ét eneste værk i sit atelier, og det alene skal repræsentere ham eller hende i Flensborg. Vi glæder os til at se mange gæster både i Aabenraa og i Flensborg. Oplysninger om tid og sted kan ses forrest i kataloget.
Velkommen til Grænselandsudstillingen 2016.
Bente Sonne
Formand for Grænselandsudstillingen